duminică, 24 iunie 2012

Pretul fericirii

    
       O vorba din batrani spunea ca nu le poti avea pe toate.....cel putin nu in acelasi timp.....Probabil din acest motiv nu am intanlit nici o persoana care sa le aiba pe toate.  
        Sunt atatea persoane implinite din punct de vedere  sentimental  si financiar insa care lupta in fiecare zi pentru sanatatea sau chiar viata lor. Acesti oameni spun adesea ca ar renunta la toti banii in schimbul sanatatii. Ne pierdem sanatatea pentru bani iar in cele din urma ajungem sa ne investim toti banii  in sanatate. Ce hazard!    
    O alta categorie de oameni isi sacrifica viata sentimentala de dragul carierei. Sacrificiul  multora da rezultate si  ajung lideri din punct de vedere profesional insa sunt codasi  din punct de vedere sentimental/familial. Pentru ca petrec mult prea multe ore dedicanduse carierei, ajung  sa fie parasiti de cei dragi care se satura sa fie pe plan secund. Acesti "robotei" care isi petrec tot timpul muncind  se trezesc singuri si  ajung de cele mai multe ori sa plateasca tribut vietii  in schimbul unor ore de iubire. La ce folos sa ai o functie, sa ai o groaza de bani daca nu ai pe cineva langa tine cu care sa te bucuri de succesul avut? 
         Din nefericire mai exista si o alta categorie de oameni. Din aceasta categorie fac parte oamenii unde exista iubire, unde nu exista boli insa nici bani. Nu este o categorie favorizata....daca la inceput nu se pune accentul pe bani sau pe lipsa lor, mai tarziu aceste persoane ajung sa se certe din cauza situatiei financiare...   Am cunoscut multe persoane care aparent sunt fericite, care la prima vedere le au pe toate. Aici intervine fraza cu lacrima si zambetul care de foarte multe ori ascunde durerea lacrimei. Poate aparent au bani, sanatate, stabilitate din punct de vedere familial insa atunci cand m-am apropiat de persoanele in cauza am realizat ca aparentele inseala, si intotdeauna exista acel ceva care lipseste.
         Din punctul meu de vedere nu stiu care categorie e mai favorizata. Cu siguranta de-a lungul vietii trecem de la o categorie la alta. Ramane de vazut in care categorie ne simtim mai bine. Ramane de vazut ce anume vrem si putem sacrifica, pentru ca viata e un joc plin de compromisuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu