marți, 6 septembrie 2011

Gustul dulce-amărui al vacanţei….



        Uite ca am ajuns si la sfarsitul verii, la sfarsitul vacanţelor…vacanţe care, ce e drept fie ele de o lună, de o saptamana sau de un weekend (ca si in cazul meu) au fost atat de aşteptate…şi au trecut atat de repede ….mult prea repede…
        Se spune ca o vacanta are rolul de a ne incarca bateriile, de a ne ajuta sa acumulam energii pozitive, de a ne mai elibera de stres.Din acest motiv ne alegem destinatii cat mai interesante, cat mai frumoase, cat mai placute.Ne pregatim din timp pentru mult asteptatul concediu…dar ce se intampla cand se termina?E trist dar adevarat: ne intoarcem cu un gust dulce-amarui la viata de zi cu zi. Dulce pentru ca de cele mai multe ori nu ne permitem luxul de a pierde acest pretios timp asa ca ne folosim de toate mijloacele pe care le avem la dispozitie si ne distram la maxim, insa ramanem cu un gust “puternic amarui” dat de faptul ca vacanta s-a terminat mult prea repede si ca cel mai probabil va trece inca o lunga perioada de asteptare pana la urmatoarea escapada.
        In lungul drum spre casa printre multimea de rasete, cantece si voie buna a incoltit un sambure de melencolie care imi amintea de mormanul de haine si  griji lasate la voia intamplarii. E ca sfarsitul unei aventuri pe care ai traito cu intensitate.Te bucuri ca ai avut parte de ea insa esti deprimat pentru ca s-a terminat si te-a lasat vulnerabil.
       Si totusi cum ar fi daca ne-am trai viata de zi cu zi ca si cum am fi in vacanta?Ca si cum ne-am fi luat concediu in fata problemelor zilnice.....Si totusi ar fi posibil?Raspunsul este simplu: pana nu incerci nu afli. Ar trebui sa incepem cu un lucru aparent banal dar, care in subconstentul nostru are un impact mai mare decat ne-am fi imaginat. Este vorba despre zambet. Ati observat ca de cele mai multe ori mergand in vacanta intanlim o mare de oameni care desi nu vorbesc aceeasi limba ca si noi, gasesc o cale cat se poate de mirifica de a comunica cu noi.....prin zambet.Apoi in mod automat , indiferent de starea noastra de spirit zambim si noi. E un mod placut de a ne incarca de energie pozitiva...suntem prea multi oameni acaparati de griji, de fustrari, iar zambind ne facem si noua si celor din jurul nostru viata mai frumoasa.
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu